Nadomjestak zuba

Zubni implantati

Pomanjkanje zuba

Što su implantati?

Implantologija je grana dentalne medicine koja pruža rješenja za sve oblike bezubosti – od pomanjkanja jednog zuba do nedostatka svih zubi. Implantati su titanski nadomjesci koji zamjenjuju korijen zuba koji nedostaje, a često se koriste u kombinaciji s drugim protetskim rješenjima. Ukoliko Vam nedostaje jedan ili nekoliko zuba, zubni implantati mogu biti prihvatljiva alternativa protezama ili mostovima.

Dentalni implantati su idealan izbor za ljude dobrog oralnog zdravlja koji su izgubili jedan ili više zuba zbog parodontne bolesti ili ozljede, te predstavljaju trajno rješenje za gubitak zuba!

Ugradnja implantata

Kompletan postupak ugradnje implantata traje nekoliko mjeseci, ovisno o vrsti i specifičnosti usluge. Odbacivanje implantata je izuzetno rijetko, ali može se dogoditi, što ovisi o pacijentovoj kosti i organizmu. Često je moguće odmah nakon ugradnje implantata započeti postupak izrade zubi, prvo privremenih, a zatim i trajnih. Pacijentima osiguravamo privremeno rješenje, jer je nezamislivo biti bez zubi, čak niti najkraći period.

Prvi korak u implantoprotetskoj terapiji je razgovor s vašim doktorom dentalne medicine, nakon čega slijedi temeljiti stomatološki pregled. Radiološkom dijagnostikom, ortopantomogramom i CT-om procjenjuje se stanje koštanog tkiva i određuje pozicija za implantat.

Implantati i bol

Implantati se ugrađuju pod lokalnom anestezijom i ponekad uz svjesnu sedaciju, tako da tijekom operacije nema bolova ni neugode. Postoperativna bol je individualna i rješava se uobičajenim analgeticima. Često se javlja otok na području implantacije, a njegova veličina ovisi o težini zahvata. Hladni oblozi ga ublažavaju, te obično nestaje za nekoliko dana.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Simptomi bolesti zubnog mesa- parodontitis:

Rezervirajte termin

Slobodno nas kontaktirajte i pošaljite upit. Odgovorit ćemo Vam u što kraćem roku i dogovoriti termin.