Nadomjestak zuba

Zubni implantati

Pomanjkanje zuba

Što su implantati?

Implantologija je grana dentalne medicine koja pruža rješenja za sve oblike bezubosti – od pomanjkanja jednog zuba do nedostatka svih zubi. Implantati su titanski nadomjesci koji zamjenjuju korijen zuba koji nedostaje, a često se koriste u kombinaciji s drugim protetskim rješenjima. Ukoliko Vam nedostaje jedan ili nekoliko zuba, zubni implantati mogu biti prihvatljiva alternativa protezama ili mostovima.

Dentalni implantati su idealan izbor za ljude dobrog oralnog zdravlja koji su izgubili jedan ili više zuba zbog parodontne bolesti ili ozljede, te predstavljaju trajno rješenje za gubitak zuba!

Ugradnja implantata

Kompletan postupak ugradnje implantata traje nekoliko mjeseci, ovisno o vrsti i specifičnosti usluge. Odbacivanje implantata je izuzetno rijetko, ali može se dogoditi, što ovisi o pacijentovoj kosti i organizmu. Često je moguće odmah nakon ugradnje implantata započeti postupak izrade zubi, prvo privremenih, a zatim i trajnih. Pacijentima osiguravamo privremeno rješenje, jer je nezamislivo biti bez zubi, čak niti najkraći period.

Prvi korak u implantoprotetskoj terapiji je razgovor s vašim doktorom dentalne medicine, nakon čega slijedi temeljiti stomatološki pregled. Radiološkom dijagnostikom, ortopantomogramom i CT-om procjenjuje se stanje koštanog tkiva i određuje pozicija za implantat.

Implantati i bol

Implantati se ugrađuju pod lokalnom anestezijom i ponekad uz svjesnu sedaciju, tako da tijekom operacije nema bolova ni neugode. Postoperativna bol je individualna i rješava se uobičajenim analgeticima. Često se javlja otok na području implantacije, a njegova veličina ovisi o težini zahvata. Hladni oblozi ga ublažavaju, te obično nestaje za nekoliko dana.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Simptomi bolesti zubnog mesa- parodontitis:

Josipa Marjanović
Josipa Marjanović
11/01/2021
Viktorija Jakus
Viktorija Jakus
28/08/2020
Odnos prema pacijentima je divan: topao, prijateljski, umirujući. Visoka razina stručnosti i strpljenja. Sve prošlo sjajno, brzo i bezbolno. Tko god se boji zubara, odgađa odlazak ili traži novog, normalnog zubara, a ne zna gdje da ode, odite u ovu ordinaciju, nećete požaliti. Hvala Vam puno!
Renata Thompson
Renata Thompson
12/03/2020
Padas,pa se dignes,malo natucena koljena od tereta kojeg nosis na ledjima,malo odmoris, jedan dio tereta negdje po putu ispustis,rijesis se viska, tada skupis snage ,dignes se i krenes dalje u zivotnu borbu,netko ce se predati vec pri prvoj zapreci a netko ce se ipak boriti i opstati,najbitnija je VOLJA a najteza je BORBA SA SAMIM SOBOM. Hvala od svega srca dr.Snježani Vukalović Kos i njenom vrhunskom timu, što su svojom ljubavlju, strpljenjem i upornošću učinili čudo . Iskreno i od srca preporučujem. Renata Perković
Domagos Domenico
Domagos Domenico
01/03/2020
Visoko preporučujem dentalnu kliniku. Odnos prema pacijentima je veoma prijateljski nastrojen. Neko vrijeme sam izbjegavao odlazak stomatologu, no drago mi je da sam došao u Spadent. Nakon postupka nije bilo nikakve boli. Hvala doktorici na strpljenju i što mi je vraćen osmijeh.
Irina Lovrić
Irina Lovrić
23/02/2020
Rijetko se sretne stomatolog koji ima visoku razinu stručnosti i umirujuće te drage energije. Doktorica Vukalović-Kos omogućila je iskustvo bez straha, a postupak je bio brz i bezbolan.
marina odorcic
marina odorcic
17/02/2020
Najbolja stomatologica kod koje sam bila! Dr. Vukalović je draga, nježna i profesionalna. Same pohvale 🙂
armin hadzic
armin hadzic
15/02/2020
Ozren Maricic
Ozren Maricic
13/02/2020
Imao sam odlično iskustvo u Spadentu. Osjećao sam se jako ugodno oko veoma kompleksnog postupka. Velike zahvale doktorici i čitavom osoblju.
dejan maksimovic
dejan maksimovic
08/07/2019
Dragutin Balasko
Dragutin Balasko
21/12/2018