Ortodoncija

Zubni aparati

Nepravilni zubi i kako ih korigirati

Suvremena ortodoncija

Ortodoncija (grč. orthos = ispravan, savršen, odontos = zub) je korekcija nepravilnih zubi. To je specijalistčka grana dentalne medicine koje se bavi rastom, razvojem i održavanjem dentofacijalnog kompleksa, te proučavanjem razvojnih poremećaja i svih čimbenika koji mogu uzrokovati malokluzije.

Područje uključuje dijagnostiku, preventivu, interceptivu te liječenje svih oblika malokluzija zuba i pratećih alteracija susjednih tkiva. Pacijenti se na ortodontski aparat za zube brzo naviknu. Prvih desetak dana pacijent osjeća da su se zubi počeli pomicati i blagu osjetljivost sluznice obraza.

Suvremena ortodoncija traži korištenje vrlo blagih sila na zube tako da nakon 2 tjedna pacijent više ne osjeća nikakvu neugodu. Kontrole, odnosno dolasci kod ortodonta ovise o periodu terapije i vrsti bravica i mogu biti svakih nekoliko tjedna u pojedinim fazama kada se rade fini estetski pomaci do perioda od jednog, dva ili tri mjeseca.

Ortodontski aparati mogu biti fiksni i mobilni, odlika mobilnih aparata je da ih pacijent sam može skinuti, dok fiksni trajno ostaju na zubima sve do kraja terapije. Ne postoje bolji i lošiji aparati, fiksni imaju svoje, a mobilni svoje indikacije.

Prvi posjet ortodontu

Najbolje bi bilo da prvi put posjetite ortodonta kad Vam je dijete u dobi od 7 godina. U toj dobi se mogu puno lakše ispraviti manje i predvidjeti buduće nepravilnosti. Ako postoji potreba, tada se mogu primjenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave i to isključivo kod djece koja još rastu.

Lijepi, zdravi i pravilni zubi pridonose samopouzdanju, a time i uspjehu i zadovoljstvu u svakodnevnom životu. Cilj ortodoncije nije isključivo estetika, nego i funkcionalnost i zdravlje.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Zašto se koriste zubni aparati:

Josipa Marjanović
Josipa Marjanović
11/01/2021
Viktorija Jakus
Viktorija Jakus
28/08/2020
Odnos prema pacijentima je divan: topao, prijateljski, umirujući. Visoka razina stručnosti i strpljenja. Sve prošlo sjajno, brzo i bezbolno. Tko god se boji zubara, odgađa odlazak ili traži novog, normalnog zubara, a ne zna gdje da ode, odite u ovu ordinaciju, nećete požaliti. Hvala Vam puno!
Renata Thompson
Renata Thompson
12/03/2020
Padas,pa se dignes,malo natucena koljena od tereta kojeg nosis na ledjima,malo odmoris, jedan dio tereta negdje po putu ispustis,rijesis se viska, tada skupis snage ,dignes se i krenes dalje u zivotnu borbu,netko ce se predati vec pri prvoj zapreci a netko ce se ipak boriti i opstati,najbitnija je VOLJA a najteza je BORBA SA SAMIM SOBOM. Hvala od svega srca dr.Snježani Vukalović Kos i njenom vrhunskom timu, što su svojom ljubavlju, strpljenjem i upornošću učinili čudo . Iskreno i od srca preporučujem. Renata Perković
Domagos Domenico
Domagos Domenico
01/03/2020
Visoko preporučujem dentalnu kliniku. Odnos prema pacijentima je veoma prijateljski nastrojen. Neko vrijeme sam izbjegavao odlazak stomatologu, no drago mi je da sam došao u Spadent. Nakon postupka nije bilo nikakve boli. Hvala doktorici na strpljenju i što mi je vraćen osmijeh.
Irina Lovrić
Irina Lovrić
23/02/2020
Rijetko se sretne stomatolog koji ima visoku razinu stručnosti i umirujuće te drage energije. Doktorica Vukalović-Kos omogućila je iskustvo bez straha, a postupak je bio brz i bezbolan.
marina odorcic
marina odorcic
17/02/2020
Najbolja stomatologica kod koje sam bila! Dr. Vukalović je draga, nježna i profesionalna. Same pohvale 🙂
armin hadzic
armin hadzic
15/02/2020
Ozren Maricic
Ozren Maricic
13/02/2020
Imao sam odlično iskustvo u Spadentu. Osjećao sam se jako ugodno oko veoma kompleksnog postupka. Velike zahvale doktorici i čitavom osoblju.
dejan maksimovic
dejan maksimovic
08/07/2019
Dragutin Balasko
Dragutin Balasko
21/12/2018