Parodontologija

Zdravlje zubnog mesa

Povlačenje zubnog mesa

Uzroci bolesti zubnog mesa

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem zubnog mesa i kosti (bolesti parodonta). Ozbiljna bakterijska infekcija, često je na shvaćamo dovoljno ozbiljno, a u konačnici nam može prouzročiti velike probleme u usnoj šupljini i na kraju čak i gubitak zubi. Bakterije se nakupljaju na površinu zuba i organiziraju u zubni plak koji mineralizacijom prelazi u zubni kamenac. Zubni kamenac sam po se sebi nije uzrok parodontnih oboljenja već se na njegovoj hrapavoj površini koju je nemoguće adekvatno čistiti sakupljaju nove bakterije koje izazivaju upalu u obližnjem parodontu.

Pacijenti koji su uslijed uznapredovale parodontne bolesti izgubili svoje zube kandidati za implantološku terapiju, ali tek po zaustavljanju napredovanja bolesti.

Upala započinje u površnim slojevima parodonta gdje se prvo očituje kao gingivitis, upalom zubnog mesa – gingive. Gingivitis je reverzibilno stanje koje se nakon profesionalnog uklanjanja zubnog kamenca i adekvatne oralne higijene vraća u početno stanje.

Progresijom upale nakon neliječenog gingivitisa dolazi do razaranja alveolarne kosti te posljedično do gubitka parodontnog ligamenta i povlačenja zubnog mesa.

Zdravlje zubnog mesa i kosti

Važno je rano javljanje pacijenta kako bi liječnik dijagnosticirao vrstu bolesti i odredio tretman. Tretman može biti kirurški ili nekirurški.

Za ne kiruško liječenje koriste se različiti preparati, a kirurški zahvati uključuju operativne nadoknade umjetnom kosti.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Simptomi bolesti zubnog mesa- parodontitis:

Josipa Marjanović
Josipa Marjanović
11/01/2021
Viktorija Jakus
Viktorija Jakus
28/08/2020
Odnos prema pacijentima je divan: topao, prijateljski, umirujući. Visoka razina stručnosti i strpljenja. Sve prošlo sjajno, brzo i bezbolno. Tko god se boji zubara, odgađa odlazak ili traži novog, normalnog zubara, a ne zna gdje da ode, odite u ovu ordinaciju, nećete požaliti. Hvala Vam puno!
Renata Thompson
Renata Thompson
12/03/2020
Padas,pa se dignes,malo natucena koljena od tereta kojeg nosis na ledjima,malo odmoris, jedan dio tereta negdje po putu ispustis,rijesis se viska, tada skupis snage ,dignes se i krenes dalje u zivotnu borbu,netko ce se predati vec pri prvoj zapreci a netko ce se ipak boriti i opstati,najbitnija je VOLJA a najteza je BORBA SA SAMIM SOBOM. Hvala od svega srca dr.Snježani Vukalović Kos i njenom vrhunskom timu, što su svojom ljubavlju, strpljenjem i upornošću učinili čudo . Iskreno i od srca preporučujem. Renata Perković
Domagos Domenico
Domagos Domenico
01/03/2020
Visoko preporučujem dentalnu kliniku. Odnos prema pacijentima je veoma prijateljski nastrojen. Neko vrijeme sam izbjegavao odlazak stomatologu, no drago mi je da sam došao u Spadent. Nakon postupka nije bilo nikakve boli. Hvala doktorici na strpljenju i što mi je vraćen osmijeh.
Irina Lovrić
Irina Lovrić
23/02/2020
Rijetko se sretne stomatolog koji ima visoku razinu stručnosti i umirujuće te drage energije. Doktorica Vukalović-Kos omogućila je iskustvo bez straha, a postupak je bio brz i bezbolan.
marina odorcic
marina odorcic
17/02/2020
Najbolja stomatologica kod koje sam bila! Dr. Vukalović je draga, nježna i profesionalna. Same pohvale 🙂
armin hadzic
armin hadzic
15/02/2020
Ozren Maricic
Ozren Maricic
13/02/2020
Imao sam odlično iskustvo u Spadentu. Osjećao sam se jako ugodno oko veoma kompleksnog postupka. Velike zahvale doktorici i čitavom osoblju.
dejan maksimovic
dejan maksimovic
08/07/2019
Dragutin Balasko
Dragutin Balasko
21/12/2018