Kirurški zahvati

Oralna kirurgija SPADENT

Bezbolni zahvati

O oralnoj kirurgiji SPADENT

Oralna kirurgija, najčešći oralno kirurški zahvati su uobičajeno i komplicirano vađenje zubi, neizraslih i retiniranih umnjaka, resekcija korijena te vađenje zaostalih i slomljenih korijena zubi. Oralna kirurgija obuhvaća još i kirurgiju desni, rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine.
Svi zahvati oralne kirurgije rade se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti su bezbolni!

Apikotomija ili resekcija korijena

Ako endodontsko liječenje nije moguće uspješno provesti cijelom dužinom kanala pristupa se operativnom zahvatu kojim se uklanja cista, granulom iz kosti u području vrha zuba, zajedno sa dijelom vršnog dijela korijena.

Alveotomija

Vađenja zuba ili zaostalog korijena zuba koji nije moguće izvaditi klasičnom metodom. Zahvat uključuje jaču anesteziju područja i otvaranje koštanog puta do zaostalog korijena zuba ili ukliještenog zuba u čeljusti. Rana na gingivi cijeli u roku od tjedan dana, nakon čega se skidaju šavovi.

Kortikotomija

Operativni zahvat koji se provodi na zubima koji postoje negdje u kosti gornje ili donje čeljusti, ali nisu nikli i ne vide se u zubnom nizu. Ovisno o položaju tog zuba u kosti ortodont se može odlučiti na ortodontsko izvlačenje ili vađenje takvog zuba. Operativni zahvat uključuje potpuno odstranjenje koštanog pokrova zuba da bi se dodatno olakšalo i ubrzalo njegovo izrastanje ili omogućilo ortodontsko izvlačenje zuba.

Ortodontsko izvlačenje očnjaka

Očnjaci mogu ostati impaktirani ako promaše svoj normalan put tijekom nicanja. Uzrok tome je nedovoljan prostor u čeljusti u koji bi oni trebali niknuti, a nastaje iz dva razloga. Prvi je da su čeljusti jednostavno premale da se u njih smjeste svi zubi, drugi razlog je prerani gubitak mliječnih zubi. U tom se slučaju trajni zubi koji niču prije očnjaka, pomiču prema naprijed zatvarajući prostor potreban za nicanje očnjaka.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Oralna kirurgija SPADENT obuhvaća:

Rezervirajte termin

Slobodno nas kontaktirajte i pošaljite upit. Odgovorit ćemo Vam u što kraćem roku i dogovoriti termin.