Za ljepši osmijeh

Estetska dentalna medicina

Sve što trebate za vaše zube

O estetskoj i restaurativnoj dentalnoj medicini

Estetska i restaurativna dentalna medicina uključuje sve postupke rehabilitacije funkcije zubne krune (dio iznad zubnog mesa) i popravljanje estetskog izgleda zuba, tj. njegove boje, oblika i razmaka među zubima. Na taj način osim oralnog zdravlja, možemo postići privlačnost i ljepotu osmijeha.

Estetska dentalna medicina osim na dobru prevenciju, dijagnozu i sanaciju oralnih struktura, stavlja naglasak na estetiku osmijeha, zdrave i prekrasne bijele zube.

Estetska dentalna medicina

Keramičke ljuskice (Veneers)

Keramičke ljuskice (Veneers) su individualno napravljene keramičke fasete, koje se cementiraju na pripremljenu površinu zuba. Današnji materijali, odnosno izuzetno translucentna i transparentna keramika (porculan), koja se koristi pri izradi takvih nadomjestaka, omogućuje posve prirodan izgled.

Krunice

Krunice su protetski nadomjesci kojima se rekonstruira funkcija i estetika oštećenog zuba (avitalni zubi, zubi oštećeni opsežnim karijesom, veliki nedostatak zubnog tkiva, zamjena dotrajalih starih krunica).

Mostovi

Mostovi su protetski funkcijski i estetski nadomjesci koji nadomještaju jedan ili više zuba. Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa. U izradi mostova potrebno je brusiti susjedne zube koji će poslužiti kao nosači mosta.

Ispune

Ispunima nadoknađujemo izgubljenu strukturu zuba (uzrokovanu karijesom ili lomom), u slučajevima kad defekt na zubu nije prevelik. U prošlosti su se rabili neestetski materijali za ispune kao što je amalgam. U novije vrijeme se amalgam gotovo uopće ne koristi zbog lošeg vezivanja za zub i metalnog neprirodnog izgleda.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi – kratkim dentalnim pregledom ustanovit će se postoje li neke bolesti ili stanja koje je potrebno prije izbjeljivanja sanirati (npr. karijes, stari ispuni, frakture), a na temelju pacijentovih želja i očekivanja odabrat će se najprikladnija metoda izbjeljivanja. Izbjeljivanje „na svoju ruku“, bez profesionalnog nadzora, nije preporučljivo jer redovito ima slabiji učinak, a može dovesti do oštećenja zubi i oralne sluznice.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Što u sebi uključuje estetska dentalna medicina:

Rezervirajte termin

Slobodno nas kontaktirajte i pošaljite upit. Odgovorit ćemo Vam u što kraćem roku i dogovoriti termin.