Za ljepši osmijeh

Estetska dentalna medicina

Sve što trebate za vaše zube

O estetskoj i restaurativnoj dentalnoj medicini

Estetska i restaurativna dentalna medicina uključuje sve postupke rehabilitacije funkcije zubne krune (dio iznad zubnog mesa) i popravljanje estetskog izgleda zuba, tj. njegove boje, oblika i razmaka među zubima. Na taj način osim oralnog zdravlja, možemo postići privlačnost i ljepotu osmijeha.

Estetska dentalna medicina osim na dobru prevenciju, dijagnozu i sanaciju oralnih struktura, stavlja naglasak na estetiku osmijeha, zdrave i prekrasne bijele zube.

Estetska dentalna medicina

Keramičke ljuskice (Veneers)

Keramičke ljuskice (Veneers) su individualno napravljene keramičke fasete, koje se cementiraju na pripremljenu površinu zuba. Današnji materijali, odnosno izuzetno translucentna i transparentna keramika (porculan), koja se koristi pri izradi takvih nadomjestaka, omogućuje posve prirodan izgled.

Krunice

Krunice su protetski nadomjesci kojima se rekonstruira funkcija i estetika oštećenog zuba (avitalni zubi, zubi oštećeni opsežnim karijesom, veliki nedostatak zubnog tkiva, zamjena dotrajalih starih krunica).

Mostovi

Mostovi su protetski funkcijski i estetski nadomjesci koji nadomještaju jedan ili više zuba. Nedostatak zuba može dovesti do patoloških promjena u zagrizu, pomicanja i naginjanja zuba, oštećenja čeljusnog zgloba, razvoja parodontnih bolesti i nastanka novih karijesa. U izradi mostova potrebno je brusiti susjedne zube koji će poslužiti kao nosači mosta.

Ispune

Ispunima nadoknađujemo izgubljenu strukturu zuba (uzrokovanu karijesom ili lomom), u slučajevima kad defekt na zubu nije prevelik. U prošlosti su se rabili neestetski materijali za ispune kao što je amalgam. U novije vrijeme se amalgam gotovo uopće ne koristi zbog lošeg vezivanja za zub i metalnog neprirodnog izgleda.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi – kratkim dentalnim pregledom ustanovit će se postoje li neke bolesti ili stanja koje je potrebno prije izbjeljivanja sanirati (npr. karijes, stari ispuni, frakture), a na temelju pacijentovih želja i očekivanja odabrat će se najprikladnija metoda izbjeljivanja. Izbjeljivanje „na svoju ruku“, bez profesionalnog nadzora, nije preporučljivo jer redovito ima slabiji učinak, a može dovesti do oštećenja zubi i oralne sluznice.

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...

Što u sebi uključuje estetska dentalna medicina:

Josipa Marjanović
Josipa Marjanović
11/01/2021
Viktorija Jakus
Viktorija Jakus
28/08/2020
Odnos prema pacijentima je divan: topao, prijateljski, umirujući. Visoka razina stručnosti i strpljenja. Sve prošlo sjajno, brzo i bezbolno. Tko god se boji zubara, odgađa odlazak ili traži novog, normalnog zubara, a ne zna gdje da ode, odite u ovu ordinaciju, nećete požaliti. Hvala Vam puno!
Renata Thompson
Renata Thompson
12/03/2020
Padas,pa se dignes,malo natucena koljena od tereta kojeg nosis na ledjima,malo odmoris, jedan dio tereta negdje po putu ispustis,rijesis se viska, tada skupis snage ,dignes se i krenes dalje u zivotnu borbu,netko ce se predati vec pri prvoj zapreci a netko ce se ipak boriti i opstati,najbitnija je VOLJA a najteza je BORBA SA SAMIM SOBOM. Hvala od svega srca dr.Snježani Vukalović Kos i njenom vrhunskom timu, što su svojom ljubavlju, strpljenjem i upornošću učinili čudo . Iskreno i od srca preporučujem. Renata Perković
Domagos Domenico
Domagos Domenico
01/03/2020
Visoko preporučujem dentalnu kliniku. Odnos prema pacijentima je veoma prijateljski nastrojen. Neko vrijeme sam izbjegavao odlazak stomatologu, no drago mi je da sam došao u Spadent. Nakon postupka nije bilo nikakve boli. Hvala doktorici na strpljenju i što mi je vraćen osmijeh.
Irina Lovrić
Irina Lovrić
23/02/2020
Rijetko se sretne stomatolog koji ima visoku razinu stručnosti i umirujuće te drage energije. Doktorica Vukalović-Kos omogućila je iskustvo bez straha, a postupak je bio brz i bezbolan.
marina odorcic
marina odorcic
17/02/2020
Najbolja stomatologica kod koje sam bila! Dr. Vukalović je draga, nježna i profesionalna. Same pohvale 🙂
armin hadzic
armin hadzic
15/02/2020
Ozren Maricic
Ozren Maricic
13/02/2020
Imao sam odlično iskustvo u Spadentu. Osjećao sam se jako ugodno oko veoma kompleksnog postupka. Velike zahvale doktorici i čitavom osoblju.
dejan maksimovic
dejan maksimovic
08/07/2019
Dragutin Balasko
Dragutin Balasko
21/12/2018