Endodoncija - liječenje zubiju

Stomatološke usluge → Endodoncija - liječenje zubiju

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem upalnih procesa zubne pulpe (živca). Upalni procesi nastaju djelovanjem bakterija u unutrašnjosti zuba, a pravovremeno liječenje spriječava širenje infekcije u kost te na taj način čuva zub i njegov korijen. Najsuvremenija oprema i primjena najkvalitetnijih postupaka prilagođena svakom pojedinom zubu omogućuju visoku uspješnost u liječenju zuba i zadovoljavaju sve zahtjeve suvremene stomatologije.

Koliko traje liječenje zuba?
Liječenje zuba može biti jednoposjetno ili višeposjetno ako zub ima veliku upalu, izrazito zavinute i neprohodne kanale.

Modernom strojnom endodoncijom anulira se kasnija mogućnost upale te u tom slučaju govorimo o 100% izlječenju zuba. Endodontski dobro tretiran zub može služiti još mnogo godina i naknadno se upotrijebiti kao nosač mosta ili krunice.


Pravovremeno liječenje..

Svi zahvati iz područja endodoncije se u našoj ordinaciji izvode pod lokalnom anestezijom te su za pacijenta potpuno bezbolni. Odvojite vrijeme i izlječite zub u samom začetku bolesti.


Simptomi koji su povezani s upalom zubnog živca su:

  • bol na hladno koja traje dugo nakon podražaja
  • bol na toplinu
  • spontana pulsirajuća bol koja ne prestaje bez da uzmete tabletu protiv bolova
  • bol na zagriz
  • oteklina
  • fistula (gnojni ‘prištić’)

Ordinacija je opremljena suvremenom dentalnom tehnikom uz primjenu najkvalitetnih materijala i najnovijih tehnologija...